Amazonas; Dag 23

Heldag i Belém. På fm har vi liten stadsrundtur och ser bl.a. Museu Paraense Emilio Goeldi (stadens zoo); synd bara att djuren finns här och inte i djungeln och att de har så lite utrymme. Vi kollar också på den stora marknaden Ver-O-Peso (= se vikten) som är ritad av Gustave Eiffel; gissa om jag håller i kameran, speciellt när vi rör oss i fiskmarknaden. Marknaden är som alltid en upplevelse. Vi hinner också med en kyrka och ett modehus från sekelskiftet (under gummiboomens glada dagar kom det nya modet från Paris direkt hit till Belém) innan det är dags för lunch på en trevlig restuarang i anslutning till floden. Lugn enskild em med lite strosande, lite shopping och lite slappning. Vi laddar för ännu en halv fem morgon när vi ska dra vidare mot Soure och så småningom Fazenda São Joaquim med lite ridning (vi får välja häst eller buffel) och andra strapatser.
Jag återkommer med rapport om ev. känningar i ädlare delar.

Andra bloggar om: Resor,

Bookmark the permalink.

2 Responses to Amazonas; Dag 23

  1. Ingela says:

    Nu när er resa börjar närma sig slutet vill jag passa på att tacka dig för att jag kunnat följa min syster och svåger genom din reseberättelse. Vår kontakt är annars genom SMS och den blir av förståeliga skäl inte likautförlig. ha en bra dag på häst- (ellr buffel) ryggen och akta rumpan!
    Hälsningar till Lena och Sten-Erik och tack!

  2. Marie says:

    Om ni behöver bli hämtade när ni till slut anländer till gamla vanliga Örebro så ring oss! Är gärna både sist och först med att träffa er! Ha ett härligt slut!
    Marie