Amazonas; Dag 15

Dag 15
Liten sovmorgon och sedan heldag i Iquitos. På förmiddagen åker  Lena & jag till stadsdelen Belem med sin kända Mercado Belem. Själklart åker vi trehjulig mototaxi; en sorts motorcyklar med två hjul och liten soffa bak. Det går undan i trafikvimlet och filkörning är inte infört här; den som är fräckast kommer först.
Vilken marknad! Allt man kan önska sig och lite till. Och mycket folk och varmt som i h-lv-t-t. Vi svettas floder; från vattenflaskan och ut genom huden på nolltid. Stadsdelen Belem ligger ned mot floden och husen står därför på pålar för att klara det högvatten som kommer under regnperioden. Det är också den fattigaste delen av stan så vi varnas flera gånger av vakter att hålla i våra grejor.
Vi hinner också med ett besök i en vacker kyrka innan det är dags för lunch och sedan en utflykt med liten båt till en indianbosättning. Indianerna är inflyttade mot stan från avlägnsa djungelområden; lite på gränsen till turistindianer. Vi får se hur dom lever och så blir det dans och sång. Och självklart vill dom sälja lite hantverk. Kluvet.
Totalt genomblöta av svett kommer vi tillbaka till hotellet och POOLEN! Sällan har en liten hotellpool känts så helt rätt. 
Ikväll blir det lungt för kl 4:20 går reveljen. Kl 5 är det avfärd mot snabbåten som på ca 8 timmar ska ta oss till gränsen mot Brasilien.

Andra bloggar om: ,

Bookmark the permalink.

One Response to Amazonas; Dag 15

 1. Marita Krisat says:

  Hej Ruben!

  Vilken äventyrlig resa ni gör. Det är väldigt intressant att följa dag för dag (men jag skulle nog inte vilja vara i ert ställe!!).
  I dag har vi strålande höstsol, lite sval och hög luft.

  Hälsa Lena och var rädda om er!

  Hälsn
  Marita