BidragSDräggen

SdI Sverigedemokratenas (SD) propaganda framhålls ofta och gärna att invandrare i större utsträckning än ”vanliga hederliga svenskar” lever på bidrag. Taskigt nog för SD så har nu Aftonbladet gjort en undersökning som visar att SD bokstavligen kastar sten i glashus. Närmare 20 procent av de folkvalda SD-politikerna lever på sjukpension. Mer än en tredjedel är beroende av någon form av bidrag. Siffror som med god marginal överträffar invandrarnas. Det innebär att efter valet i augusti förra året har SD-politikerna kvitterat ut över 3,7 miljoner kronor från Försäkringskassan. Föga överraskande anser partiledaren Jimmie Åkesson att det är fel att jämföra Sverigedemokrater med invandrare i bidragsfrågan:
– Att många av våra företrädare är förtidspensionärer beror nog delvis på att den gruppen söker sig till nya politiska rörelser för att de är missnöjda och känner sig orättvist behandlade av de gamla partierna, säger han till AB.
Kanske är det så. Men det kan ju finnas andra orsaker också. Någon som känner till om det finns någon undersökning gjord på IQ-nivån bland SD:are vs invandrare?

Tidningar som uppmärksammar detta: AB, DN, SvD
Andra bloggar om: , , ,
Pingat till Intressant

Bookmark the permalink.

7 Responses to BidragSDräggen

 1. Hej Ruhan. Av 45 år gamla män arbetar 80-90 % av de infödda svenskarna medan endast 60 % av de invandrade männen på 45 år arbetar (SCB). Nej, jag har en annan idé än att det är dumhet som ger sd röster, även om jag inte själv röstar på dem:

  Var femte person av de som slutade arbeta de senaste 10 åren inom Kommunal, gjorde det till följd av sjukskrivning eller förtidspension. De har alltså arbetat ut sig inom kommunerna, som de har betalat skatt till för att få vård, stimulans och rekreation (DN debatt). Det är därför så många arbetslösa LO-medlemmar röstar på Sverigedemokraterna:

  Sedan slutet av 1980-talet har vi tagit emot alltfler invandrare från fattiga länder, invandrare som ofta följer efter flyktingar hit i form av ”anhöriga”. De har alltså inte själva flyktingstatus. Det kan vara en avlägsen släkting eller vän, som flyktingen går i god för. Migrationsverkets regler säger att alla som är ”socialt, ekonomiskt eller känslomässigt beroende” av flyktingen, kan godkännas som anhöriga och därför få följa efter. Bara 7 % av alla invandrare är flyktingar (migrationsverket.se).

  Förra året fick runt 19.000 flyktingar och runt 26.000 anhöriga uppehållstillstånd i Sverige. Detta har att göra med att EU-storkapitalet och EU-politiken vill bredda de rikastes marknad mot Orienten och skapa en större underklass i väst, som kan söka låglönejobb och tröstkonsumera. Ju fler som söker låglönejobb, desto lägre kan de låga lönerna göras. Och ju fler som tröstkonsumerar billig tröst i form av godis, tobak, sprit etc. – desto mer vinst och aktieutdelning för de rikaste, utan inflation till följd. Anhöriginvandringen bidrar till segregation mellan grupper i samhället. Det är gynnsamt för korporativets agenda (alliansen mellan stat och storkapital).

  Sedan 1994 har invandringen skapat en nettokostnad för svensk BNP på 2 % (Sakine Madon). De sociala problemen i segregationens och den moraliska mångkulturens spår växer. Såg du exempelvis Dokument inifrån senast (svt.se) om agan bland invandrare?

  Det är kommunernas ekonomier som får ta stryk: 70 % av skattepengarna går nämligen till skolan, vården och det sociala stödet – saker som invandrare är i stort behov av med all sin stress och sina behov av att lära sig (skatteverket.se). Men för att de kommer hit som vuxna (oftast) och inte har bidragit med skatt till det svenska samhället, så blir det budgetunderskott i kommunernas kassor. Detta trots att Sveriges statsfinanser ser bra ut och svenskt näringsliv inbringar ett högre skatttryck i BNP än någonsin!

  Det är därför som så många inom Kommunal går på knäna och samtidigt vill ändra svensk invandringspolitik. Och så länge som de beskylls för ”rasism”, så kommer deras missnöje bara att öka och fler kommer att rösta på ett missnöjesparti som Sverigedemokraterna.

 2. noctivagus says:

  Detta visar vad det är för folk som finns inom sd. Jag är mot bidrag i sig, anser att det är förnedrande i många lägen och hindrar mer än hjälper. Men SD är vanliga trångsynta rasister som vill ha sina bidrag för sig själva typ. De är väll inte inteligenta nog att lyckas behålla ett arbete.

 3. eriande says:

  >> noctivagus

  Din kritik ter sig lite smått ironisk när du inte ens kan stava till ”intelligenta”.

 4. sanasawa says:

  javisst är det åt skogen att förtidspansionärer engagerar sig istället för att lägga sig ner och dö, som de givetvis borde.

 5. Snyltaren says:

  Bidrag e fan gött,varför jobba när man kan leva på andra.fråga vänsterdräggen va de lever utav :-)

 6. Johan says:

  Varför får man bara veta hur många procent av Sverigedemokraterna som har bidrag? Varför inte från alla partier?
  Och att det är många som lever på bidrag är inte så konstigt eftersom det brukar räcka att vara medlem i SD för att man ska få sparken. Försök själv att hitta någon som vågar anställa dig om du uppger att du är politiskt aktiv i Sverigedemokraterna. Även om arbetsgivaren själv sympatiserar med SD så skulle han inte våga anställa dig på grund av medias hetsjakt och smutskastning.
  Tidigare skrevs det om att så många av Sverigedemokraterna hade begått brott. När det visade sig att andelen var lika hög eller högre i de andra etablerade partierna så blev det tyst….

 7. Grue says:

  Sd:s väljare tjänar enligt undersökningen 300-400 000 kr om året. Men social utestängning, AFA:s attacker och avskedanden som dessa gör att få mänskor som har mycket att förlora engagerar sig för Sd. Läs om folk som fått sparken pga att dom haft kopplingar till Sd:

  http://sydsvenskan.se/sverige/article123331.ece

  http://sydsvenskan.se/sverige/article123330.ece

  I ”demokratin” Sverige.