Ja och Nej till Sverigedemokraterna

SdDN ställer i anslutning till artikeln Borgerliga politiker i tv-debatt med sd internetfrågan ”Ska Sverigedemokraterna behandlas som vilket annat parti som helst?”.
Kl 11:00 hade ca 4 050 (44 %) av ca 9 200 svarat Nej på frågan.

Mina frågor blir då: Hur tänker de som svarar Nej? Ska Sd särbehandlas och i så fall varför?
Mitt svar på fråga två är ett  klart Nej med motivet att Sd är demokratiskt invalda i politiska församlingar på regional och lokal nivå. Därför ska Sd behandlas som alla andra partier och deras i grunden felaktiga ståndpunkter ska släpas fram i ljuset, bemötas och bekämpas. Alltså på samma sätt som vi alltid har gjort när vi försvarar våra värdegrunder.
Om vi inte hyllar den principen hamnar vi på den här nivån. Bevare mig!

Lite beklämmande är det dock att (s) inte känner sig mogna att ta debatten. Orsaken är enligt Marita Ulvskog ”…att socialdemokraterna inte har diskuterat färdigt sin valanalys.”.
Man vet alltså inte riktigt säkert var man står i grundläggande värdefrågor utan att analysera senaste valutgången. Hmm!
SvD delar tydligen min fundersamhet eftersom man rubriksätter sin artikel så här: M möter i sd i debatt – men s stannar hemma

Andra bloggar om: , ,
Pingat till Intressant

Bookmark the permalink.

4 Responses to Ja och Nej till Sverigedemokraterna

 1. olydig says:

  Partierna behöver bara profilera sig mot de partier som de står ideologiskt närmast, och därmed kan vinna eller förlora röster till/från (se bara sverigedemokraternas opinionsmässiga framgångar den senaste tiden). Därför debatterar bara socialdemokraterna och moderaterna med varandra. Och därför är det de borgerliga partierna i form av folkpartiet och moderaterna som debatterar mot sverigedemokraterna.

 2. Ruben says:

  Du undviker grundfrågan: Ska alla behandlas lika och efter demokratiska principer?
  Oavsett vad vi tycker om deras ståndpunkter.

 3. Red Metal says:

  tack för länken.

  Det är en fråga om makt, inte om fina ideal.

 4. Ruben says:

  Jag måste ge Red Metal cred.
  Han har fattat vad det handlar om;
  bättre att vara ett varnande exempel
  än ingenting.