Seiern er vår!

Alla vi som engagerat oss i motståndet mot tjuvlyssningslagen kan efter gårdagens riksdagsdebatt instämma i norskarnas favorituttryck. Eller? Kanske bäst att kämpa lite till.
För även om Bodström enligt DN:s referat säger ”att han och försvarsutskottets ordförande Ulrica Messing är överens om att rekommendera den socialdemokratiska riksdagsgruppen att avvisa propositionen.” så vet man aldrig vad som kan hända.
Det verkligt tragiska pekar dock SvD:s Kristian Karlsson på i sin ledare ”Odenbergsamhället får vänta i ytterligare ett år”.
Enligt honom är det en ”sällsam känsla att sitta på läktaren, praktiskt taget ensam, och se en folkpartistisk riksdagsman på fullt allvar förklara att staten bör få möjlighet att granska medborgarnas mejl och telefonsamtal.”. (Läs Allan Widmans (Fp) argumentering i Riksdagens snabbprotokoll (Anf. 24, 26 & 28) och ställ dig frågan: Är det möjligt?).
Kristian Karlsson noterar också att ”Centern och kristdemokraterna höll sig av någon anledning helt borta från debatten.
Om allianspartierna i alla andra frågor kämpar om titeln Mest Liberal (jmf. Centerns nya nyliberalism är en fara för Alliansen) så har man i den här viktiga frågan – en fråga som berör vår integritet och våra mänskliga rättigheter – tydligen beslutat sig för att dela på sista platsen.

Jag har för övrigt via e-post till några så kallade liberaler efterlyst lite argument för lagen om avlyssning. Tystnaden är slående! Kanske är partipiskan det tyngsta argumentet?

Andra bloggar om: , , , , ,
Pingat till Intressant

Bookmark the permalink.

2 Responses to Seiern er vår!

  1. Pingback: Sic est » Lita aldrig på (s)

  2. Pingback: Sic est » Seiern er vår! Repris