Redan innan tjuvlyssningslagen…

… ligger vi risigt till. Följande står att läsa i text-TV idag:
Sverige värnar inte om integriteten
Sverige är näst sämst i EU på att värna medborgarnas personliga integritet, enligt den internationella Privacy & Human Rights. Bara Storbritannien har sämre skydd. Rapporten värderar 13 olika parametrar på en skala från 1-5. Bland dem ingår grundlagsskydd, telekomavlyssning, övervakning av arbetsplatser, kameraövervakning och hur länge datatrafik sparas. Sverige fick betyget 2,2. Därmed hamnar vi, enligt Datainspektionens tidning Direkt som läst rapporten, i kategorin ’Ideliga misslyckanden att upprätthålla skyddsåtgärder’.
”.
Regeringen är tydligen inte nöjd med att vara näst sämst.

Andra bloggar om: , , , ,
Pingat till Intressant

Bookmark the permalink.

Comments are closed.