Rätten till enskilt privatliv

Det har ju på många håll uttryckts farhågor för den personliga integriteten om regerings förslag ”En anpassad försvarsunderrättelseverksamhet” skulle bli verklighet. T.o.m. före detta professionella avlyssnare — förre Säpochefen Anders Eriksson — är orolig. Men jag kan nu meddela följande: Det finns absolut ingen anledning till oro! Och som vanligt är det mitt liv- och husorgan Grönköpings Veckoblad som ger mig underlag för denna profetia.
Sålunda skriver deras militära orakel hr res. löjtn. Napoleon ”Nappe” Johnson i senaste numris följande:
Nappe- ”Den föreslagna utökade rätten att avlyssna enskilda in­dividers telefonsamtal resp. vid behov avläsa deras mejl-post för att försäkra sig om att dessa inte utgöra något allvarligare hot mot rikets säkerhet, tycks ha rört upp känslorna ordentligt här i Grönköping.
Sålunda åstod frkn underhållerskan Gördis ”Flabbs” Brunander i ett v.m.k. förtroligt telefonsamtal med sin väninna frkn finbagerskan Engla Sjödin den 14 januari 2007 kl.14.33-15.08 att den utökade rätten att avlyssna privata samtal skulle kunna leda till att konfidentiell information hamnar i orätta öron. Å motsvarande sätt undrade hr skalden Alfred Vestlund i ett e-postbrev till sin hemliga käresta frkn borgmästardottern Irma Sjökvist avsänt den 3 januari kl. 21.14 med rubriken ”Min egen lilla snutteprutta!” om det inte funnes en risk för att Förvarsmakten handskas ovarsamt med sekreta uppgifter av integritetskränkande karaktär.
Kan jag å sål. förekommen anledning här passa å att komma med ett lugnande be­sked till både frkn Brunander och hr Vestlund. Vi myndighetspersoner ha inget som helst intresse av att ex.vis veta att frkn Brunander nyli­gen i hemlighet slagit upp sin förlovning med hr kändisadvokat Donald Beaumaré eller att frkn Sjökvist har ett sött litet födelsemärke å sin vänstra sk-nka. Sådant lägga vi oss över huvud taget inte i från ansvarigt håll, utan kunna de kommunmedbor­gare som så önska lugnt fortsätta diskutera sådana små detaljer i den fasta förvissningen att ingen militäriskt utbildad person tager någon som helst notis därom.
Detta om detta.

Efter att ha läst GV känner iallafall jag mig lugn. Kan Fältjägarecorpsen i Grönköping hantera avlyssningen på ett säkert sätt, vore det väl katten om inte Försvarsmakten i konungariket Sverige skulle klara av detsamma.
Eller?

Bookmark the permalink.

One Response to Rätten till enskilt privatliv

  1. Björn says:

    Har man inget att dölja har man inget att vara rädd för.

    Som jag redan noterat i min blogg.
    http://sakerjagogillar.blogspot.com/2006/04/blanketter-och-pappersarbete.html

    /Björn